استفاده ناصحیح از شیر خام عامل شیوع بیماری تب مالت
منصوری رئیس دامپزشکی خوی گفت: استفاده ناصحیح از شیر خام عامل اصلی شیوع بیماری تب مالت است.
به گزارش پایگاه خبری نوآوران خوی
در پی انتشار بخشنامه ای از سوی سازمان دامپزشکی استان ( مورخه ۱۴٠۴/۵/۴ به شماره ۷٠۷۳ ) مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش شیر خام توسط فروشندگان محلی شیر و لبنیات، مجتبی منصوری رئیس دامپزشکی خوی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در خوی گفت: با توجه به شیوع بیماری تب مالت در جامعه بخاطر استفاده ناصحیح از شیر خام به عنوان مثال توسط بعضی تولید کنندگان بستنی سنتی و پخت ناقص شیر در استفاده عمومی در منازل ، سازمان دامپزشکی استان اقدام به صدور بخشنامه ای مبنی بر ممنوعیت خرید و فروش شیر خام در مغازه های شیر و لبنیات فروشی ها کرد تا جلو شیوع بیماری تب مالت گرفته شود.
وی افزود: سنتی بودن تولید شیر خام، گران بودن قیمت محصولات لبنی پاستوریزه و عدم تمایل بعضی از مردم برای استفاده از محصولات پاستوریزه از جمله مشکلات اولیه اجرای این بخشنامه است منصوری گفت: مستلزم اجرای این بخشنامه تامین زیر ساخت های لازم از جمله احداث کارخانه تولید لبنیات پاستوریزه و فرهنگ سازی در جامعه برای استفاده از لبنیات پاستوریزه می باشد.
رئیس دامپزشکی خوی از مردم فهیم خواست: در هنگام مصرف شیر خام و تولید محصولات لبنی از جمله پنیر، ماست و… ومخصوصا بستنی سنتی حداقل ۵ دقیقه شیر را جوشانده تا ویروس و میکروب های شیر کاملا از بین بروند و بعدا استفاده نمایید.
لازم به ذکر است: رسیدگی به تولید و توزیع شیر خام به عهده دامپزشکی بوده و کنترل محصولات لبنی برعهده دانشکده علوم پزشکی می باشد.
















